Kerékpárutat avattak

Besenyőd, Levelek– Az eredmény megérte a sok kellemetlenséget, hiszen más – mégpedig szebb és rendezettebb – lett Levelek és Besenyőd arculata.

Stílszerűen két kerékpárra kötötték azt a nemzeti színű szalagot, amelynek átvágása június 30-án, szombaton azt jelentette Leveleken és Besenyődön, hogy a lakosság immár hivatalosan is használhatja a kerékpárutat. Azt az utat, amely nemcsak a községben segíti a gyalogosok és a kerékpárosok biztonságos közlekedését, de össze is köti Leveleket Besenyőddel.

A biztonságos közlekedés megteremtése és a szolgáltatások jobb elérhetősége volt a célja a leveleki és a besenyődi önkormányzatnak, amikor pályázott kerékpárút megépítésére a mikrotérségben. Így az Új Magyarország Fejlesztési Terv Észak-Alföldi Operatív Program keretében 2.379 km hosszú új gyalog- és kerékpárutat, valamint csapadékvíz-elvezető hálózatot építettek ki a szakemberek.

A közös jövőbe vezet

– Fontos esemény ez az avatás Besenyőd életében is, hiszen a község ismét fejlődött. Ez az út vezérvonal, ami összeköti a két települést, ugyanakkor a két község közös jövőjébe vezet – emelte ki beszédében Laskai Tiborné, Besenyőd polgármestere, majd így folytatta: – A magas benzinárak miatt, az egészséges életmód jegyében egyre többen ülnek kerékpárra, s ez az út hozzájárul a biztonságos közlekedésükhöz. A fáradozás, a sok munka nem volt hiábavaló, hiszen jóleső érzéssel láttam, hogy már az avatás előtt milyen nagy örömmel használták kicsik és nagyok a biztonságot jelentő kerékpárutat.

A köszöntő gondolatok elhangzása után Somogyi Sándor református lelkész megszentelte a kerékpárutat, amelyet aztán Laskai Tiborné, Kovács Sándor és Borsodi László avatott fel.
Ezt követően a vendégek a debreceni GABI – TRIAL látványos bemutatóját láthatták.

 

Vélemény, hozzászólás?